Tag til Brasilien og smag den gode kaffe

friske kaffebønner

Elsker du kaffe og at rejse til eksotiske destinationer? – Så burde du overveje at tage til kaffelandet Brasilien. Den kaffeglade nation er verdens største producent og eksportør af kaffe, dernæst råder landet over de smukke regnskove og flotte strande, hvilket gør Brasilien til den ideelle destination for kaffe – og rejseentusiaster.

Den kæmpe kaffeproducent Brasilien

Brasilien er ansvarlig for en tredjedel af kaffeproduktionen på verdensplan, hvilket gør dem til den sublime markedsleder på kaffemarkedet, en position landet har holdt i de sidste 150 år. Det er især produktionen af økologisk kaffe, arabica kaffe og frysetørret kaffe (instant kaffe) hvor Brasilien viser sin dominans. Alene i 2011 var den totale produktion af disse kaffetyper over 2,7 millioner tons, det er mere end dobbelt hvad den næst største producent, Vietnam, kunne levere. Det anslås at der er omkring 3,5 millioner mennesker involveret i kaffeindustrien i Brasilien. Der er cirka 220.000 kaffefarme involveret i branchen, som dækker over 27.000 km2 af Brasilien.

Brasilienseerne selv elsker også at drikke kaffe, og globalt set ligger Brasilien på andenpladsen af lande der indtager mest kaffe, kun overgået af USA. Der er så mange eksotiske steder at opleve i Brasilien, man kunne foreksempel besøge operahuset “Amazon Theatre” lokaliseret i hjertet at Manaus, Salvadors populære luksusstrande, de verdenskendte karneval, man kan opleve over hele Brasilien eller gå på opdagelse på Amazonfloden. Fælles for alle disse ekstraordinære destination, det er at man kan altid finde en kop kaffe.

UTZ Certificeret kaffe

Du kan forberede dig på at smage den lækre brasilianskekaffe allerede i Danmark, så du på forhånd ved hvilket type kaffe der passer dig bedst. Ønsker du samtidigt af støtte de brasilianske kaffefarme og arbejdere, så burde du kun drikke kaffe der er mærkeret med et UTZ certifikat. Dette certifikat garanterer at bønderne, der høster kaffen får en fair del af profitten, på salget af kaffe. Du kan læse meget mere om hvad UTZ CERTIFIED indebærer, ved at klikke her.