De mest storslåede safarier i Afrika

Læs om tre helt fantastiske safarirejser i Afrika!

Karen blixen sagde engang:

“Der er noget ved safari-liv, som gør, at man glemmer alle livets sorger og føler hele døgnet, som om man havde en halv flaske champagne i sig, – ganske opfyldt af den mest inderlige taknemlighed over, at man lever.”

Har du også lyst til at opleve denne følelse? Så er du nødt til at putte en af disse tre fantastiske afrikanske safaristeder (hvis ikke alle) på din to-do-liste over Afrika-rejser!

1. Serengeti National Park i Tanzania

Serengeti National Park er Afrika, som du altid har forestillet dig det: Et uberørt landskab af savanne med vilde dyr. Serengeti er scenen for den store migration, som betragtes som det største dyrelivs-fænomen på jorden, når over to millioner geder, zebraer og gazeller jager regnen. Migrationen finder normalt sted fra juni til juli og igen fra januar til februar.

Dette er en UNESCO-verdensarv som byder på de samme slags fænomenale rovdyrs-observationer, som du kan forvente at finde i den nærliggende Masai Mara National Park i Kenya, som er en del af det samme økosystem. Men i Serengeti kan du ofte nyde løve- og gepard-jagter uden andre køretøjer i syne.

Nogle besøgende bliver frustrerede over de store sletter, man skal passere mellem hver dyre-observation, men følelsen af at være bare en prik i Afrikas storslåede natur er en del af oplevelsen.

2. Kidepo Valley National Park i Uganda

Kidepo Valley National Park er muligvis den smukkeste park i hele Afrika. Med Kidepo- og Narus-dalenes store sletter, som ligger i skyggen af den brede bjergkæde Mount Morungole, er denne park hele besøget værd – blot for dens storslåede natur.

Med utrolige dyre-observationer og kun meget få besøgende er dette en ægte vinder, for dem som ønsker en autentisk safarioplevelse. Oplev løver, der går på rov på bøffel-flokke med over 4.000 bøfler – den samlede befolkning i parken siges at være ca. 13.000. Og se store flokke af elefanter som slentrer i majestætisk gang gennem dalen.

Parkens isolerede placering er afskrækkende for mange turister, men en 12-timers køretur fra Ugandas hovedstad, Kampala, er en lille pris at betale for at opleve en af Afrikas skjulte perler.

3. Hwange National Park i Zimbabwe

Hwange National Park er uden tvivl den mest undervurderede dyrelivspark i Afrika. Zimbabwes største nationalpark (med næsten samme areal som Hawaii) siges at have den største mangfoldighed af pattedyr (108 arter) blandt hele verdens nationalparker.

Parken har den største koncentration af store landdyr på hele vores blå planet, men der er så få turister, der besøger denne park, at den store elefantstand (ca. 46.000) overstiger udenlandske besøgende med et forhold på næsten 200 til én!