Skal vinterferien være højdepunktet for en fascinerende rejse?

Hverdagen er først lige begyndt, og det er ikke mere end en uge siden, mine solbrune stænger trådte ud af flyveren. Alligevel kan jeg ikke lade være med at overveje den kommende vinterdepression, med savnet til solens stråler og manglen af et boost d-vitamin.

De kedelige regnvejrsdage, som kun bliver oftere og oftere på denne tid af den danske sommer, bliver derfor brugt på at dagdrømme om hvilke nye oplevelser, der skal præge min ellers lidt grå hverdag.

Jeg synes jeg har taget min andel af turistede charterferier, med et orgie af tag selv smagsløs plastik mad og blegfede gribbe der kaprer liggestolene ved poolen, før solen står op. I år skal der ske noget nyt – og ja hvad er så nyt?

Hvor skal turen gå hen?

Anderledes kultur, natur, befolkning og omgivelser der danner grobund for andre menneskers dagligdag, vil jeg gerne rejse for. Jeg vil gerne opleve det lidt skæve og omvendte af de danske brede bøge. Dog må der også gerne være tid til afslapning, ved smukke strande med spejl turkise vande.

Kombinationen af vidunderlige udsigter, alternative levemåder og oplevelser der ryster mig helt ud af mit fastgroede standpunkt, kan gøre mine søgemuligheder lidt vanskelige.

Eventyrlig kulturrejse

I min søgen efter det perfekte feriested, snublede jeg over en rejse til Sri Lanka, som er verdens syvende mest befolkede ø. Sri Lanka var et af de lande, der blev ramt af tsunamien i 2004, og med landets historiske præg af konflikt mellem den singalesiske majoritet og den tamilske minoritet, vil denne rejse helt klart give mig et chok af en anden verden.

Yderligere har UNESCO anerkendt otte steder på Sri Lanka på verdensarvslisten, som værende af særlig kulturel eller fysisk betydning. Her med et bjergrigt højland, der får himmelbjerget til at pakke sammen og nationalparker med dyreliv, der får Knuthenborg Safaripark til at blegne. Dog ikke at glemme Sri Lankas strande, hvor jeg kan klemme min krop i en bikini og ligge flad som en pandekage, i et helt fantastisk paradis.

Jeg er fuldstændig solgt og dankortet hopper næsten op i hånden på mig, af iver for at komme afsted på et uforglemmeligt eventyr.