5 tips til ikke at miste dine værdifulde genstande, når du rejser

Når du er ude at rejse, er der altid en vis chance for, at du kan miste dine værdifulde genstande. Det skyldes mest af alt, at du slæber rundt på mange værdier konstant, når du rejser. Det ved lommetyvene godt, og du bliver hurtigt et mål for dem.

1. Undgå at have dine værdifulde genstande på dig

Hvis du slet ikke tager kameraet med ud af døren, så er det meget svært at få det stjålet. Det samme gælder for pas, kreditkort, kontanter, smartphone og computer. Faktisk alt hvad du tager med på rejsen. De fleste hoteller og hostels har sikkerhedsskabe, hvor du kan låse dine ting inde. Det kan du oftest selv låse tingene ind efter du er tjekket ind.

 

Læs flere gode tips til at rejse i Asien her.

 

2. Vis ikke dine værdifulde genstande, hvis det kan undgås

Selv hvis du både har kreditkort, kontanter og mobil med dig, behøver du ikke fortælle det til alle omkring dig. Folk antager nok ikke du har en mindre formue i lommen på dine badeshorts. Hav dine penge i flere forskellige lommer eller lignende, så du ikke behøver at tage en masse penge frem, når du betaler for små ting.

 

3. Undgå at ligne en turist alt for meget

Det er svært helt at undgå at ligne en turist i Asien, men du behøver ikke stå meget tydeligt og kigge på et kæmpe kort, midt i gadebilledet. Hvis du går rundt, som om du ved hvor du skal hen, så ligner du automatisk en, som er sværere at snyde.

 

4. Stol ikke alt for meget på nye venner

Selvom de lokale oftest er søde og hjælpsomme, så findes der også folk der snyder. Hvis du møder en flink fyr i lufthavnen, som tilbyder dig et lift, så bør du lige overveje det hele en ekstra gang. Især lokale, som snakker overraskende godt engelsk, har pænt tøj på og er lidt for imødekommende.
Min personlige erfaring fortæller mig dog at det er langt de færreste mennesker, som ikke har rent mel i posen. Mange af de lokale i Asien snakker overraskende godt engelsk, har pænt tøj på og er lidt for imødekommende, men mener intet ondt.

 

5. Brug din sunde fornuft

Det er det absolut bedste tip til ikke at miste dine værdigenstande i Asien. Hvis du tænker dig om, og holder øje med dine omgivelser, så kan du rejse i Asien et utal af gange uden at få noget stjålet. Folk kommer for det meste galt afsted, fordi de opfører sig dumt og uansvarligt.

Det virker allerede til at du er opmærksom på ikke at miste dine værdifulde genstande, når du ankommer til Asien. Den indstilling alene kan sagtens bringe dig gennem hele kontinentet uden at få noget stjålet.