Rejs til Argentina og kom tæt på gauchoerne!

En gaucho ridder en utæmmet hest i San Antonio de Areco

Ikke mange danskere kender til Sydamerika, og dette kontinent bliver ofte associeret med farlige bander og kriminalitet. Men dette er dog langt fra virkeligheden. Argentina byder på flotte gletschere i syd og eksotisk regnskov og kæmpe vandfald i nord, for ikke at glemme Andesbjergene og vindistrikterne mod vest.  Læs med her, hvis du mangler noget inspiration til en helt unik og uforglemmelig rejse. 

Argentina er et unikt land i Sydamerika. Et mekka for kultur. Størstedelen af argentinerne har europæiske rødder, hvorfor landet er det mest “europæiske” land i Latinamerika.

Argentina er gauchoer, uendelig store marker, oksekød, asado (traditionel argentinsk barbeque), mate (traditionel argentinsk te) og iscaféer med lækker argentinsk is.

Ildlandet

I sydlige Argentina findes Ildlandet og den sydligste by Ushuaia. Det er det tætteste du kan komme på Antarktis, uden rent faktisk at rejse til Antarktis. Ildlandet har en utrolig historie, som går tilbage til 9800 f. kr., hvor amerikansk indianske jægerstammer bosatte sig her. Navnet Ildlandet stammer fra 1500-tallet, da portugisiske søfarer anede bål på samtlige øer.

Pampaen

Mit i Argentina har du Pampaen. Endeløse marker af fladt land, hvor gauchoerne regere. Gauchoerne er de argentinske cowboys. På disse flere 100 km store marker marker opdrættes køer i bedste velfærd. Argentina er verdenskendt for deres lækre oksekød. Denne kød stammer fra køer, som har haft et godt liv på pampaen.

I Argentina er oksekød også så populært at ordet kød (carne) automatisk referere til oksekød, hvis ikke andet nævnes.

Argentina er også kendt for deres velsmagende asados(BBQs). Asadoen tilberedes på en traditionel gammeldags stengrill, og tager ofte flere timer. Brændstof bruges ikke, således bevares kødets egen saftige smag. På grillen tilberedes kød, chorizo (minder om medisterpølse), morcilla  (argentinsk blodpølse) og chinchulines (grafinker).

Vindistrikterne

Mod vest grænser Argentina op mod Andesbjergene. Disse bjergstater er kendt over hele verden for at producere lækker vin. Isæt distriktet Mendoza er velkendt. Tag på vinsmagning, og bliv imponeret over, hvordan et så tørt land kan producere så lækker vin. Tag på morgentrekking ved foden af de imponerende Andesbjerge.

Bjergkulturer i Nordvest

Grænsende op mod nordlige Chile og Bolivia, ligger provinserne Salta, Tucuman og Jujuy. Her kan du komme tæt på de indianske argentinere, og opleve en helt anden kultur end det hektiske liv, der levet i Buenos Aires.

Tag på trekking, besøg lokale skoler langt oppe i bjergene, se gamle pre-inka-ruiner og Quilmes-området, som senere lagde navn til den mest kendte argentinske øl. Tag desuden på spa i bjergene, med naturligt opvarmet vand fra varme kilder.

Frodig skov og storslåede Iguazú-vandfald i Nord

Provinsen Missiones ser lille ud på kortet, men er på alligevel størrelse med Danmark. Selvom provinsen ser  lille og ubetydelig ud, har den meget at byde på. Her kan du møde indianske kulturer, der stadig lever som før Europæerne indtog landet. Det er desuden her, den kendte argentinske te (mate) kommer fra. Besøg desuden gamle ruiner fra de kristne missionerer, da slog sig ned i kolonier og kristnede indianerne.

Udover den interessant lokale kultur, kan du også se storslået natur i Missiones, der grænser op mod Paraguay og sydlige Brasilien. Punktet hvor de tre lande mødes findes de storslåede Iguazú-vandfald, med permanent regnbue.

Buenos Aires

Sidst men ikke mindst har vi den argentinske hovedstad Buenos Aires, der er kendt som Sydamerikas Paris. Her kan du besøge fodbod-bydelen Boca, og danse tango til langt ud på natten.

Finansiering af rejsen

Som du kan se, er der rigtig meget at se i Argentina. Derfor ville det være ærgerligt at komme afsted og kun få set hovedstanden. Hvis du ikke tror du har penge nok til at tage afsted kan du altid tage kviklån, mens du er på farten, eller overveje at bo hos lokale eller på hostel.

Langdistanncebusserne i Argentina er yderst komfortable, så du kan med fordel rejse lange distancer om natten og spare på overnatning.

God rejse!