Rejs på ferie til Grønland og få oplevelser ud over det sædvanlige

Rejs på ferie til Grønland og få oplevelser ud over det sædvanlige

Turen går til Grønland

Hvis hvalsafari, varme kilder og midnatssol lyder som noget for dig, så tag på ferie i det fantastiske Grønland. Her er du uden tvivl garanteret oplevelser udover det sædvanlige. Grønland byder nemlig på et hav af ekstraordinære oplevelser, som du ikke finder ret mange andre steder i verden. Læs med her, og lad dig inspirere til din næste rejse.

Det bør ud opleve

Grønland byder som sagt på nogen af verdens aller mest interessante naturoplevelser, og derfor er imidlertid svært at vælge mellem dem. Alligevel synes jeg, at nedenstående tre fortjener at blive fremhævet.

Midnatssol

Midnatssol er navnet på det fænomen, at solen nord for den nordlige polarkreds og syd for den sydligepolarkreds i en periode af året, ikke går ned under horisonten. I Midtgrønland varer denne periode fra maj til slutningen af juli. I den periode går solen derfor aldrig ned. Det helt særlige og magiske ved midnatssolen er dog, at selvom solen aldrig rigtig går ned, så oplever du, hvad der minder om en meget lang og smuk solnedgang, hvor bjerge og fjeldtoppe er badet i det smukkeste farveskær. Fænomenet beskrives som noget af det mest pragtfulde og livsbekræftende i verden.

Hvalsafari

På en hvalsafari kommer du helt tæt på de store dyr. Så tæt, at det giver et sug i maven og hjertet slår et ekstra slag. Det er nemlig på en gang både nervepirrende og fascinerende, når en 18 meter lang og 100 tons tung hval svømmer forbi bare få meter fra en, men det er uden tvivl er en oplevelse man bør unde sig selv, for man glemmer det sent. Hvalsafari kan opleves alle steder i Grønland, men det mest anbefalede sted er den såkaldte “Diskobugt”, der beskrives som hvalernes pardis. Det er desuden et kendt forårsmødested for de store hvaler. Så vil du helt tæt på store hvaler som pukkelhvalen, vågehvalen,finhvalen og grønlandshvalen, så tag på hvalsafari i Diskobugten.

Varme kilder

I Grønland findes der mange varme kilder, men det er kun et fåtal, der er varme nok, til at man kan bade i dem. På øen Uunartoq, som på grønlandsk betyder “det varme”, er kilderne dog mellem 38 og 38 grader varme, hvilket er den helt perfekte badekars temperatur, så forestil dig at bade i en varm kilde, mens du nyder udsigten af flydende isbjerge og sne klædte bjergtinder. Det er både en surrealistisk og fantastisk oplevelse, som du ikke bør gå glip af.

 

hot_spring_04