Kom på et center for spiseforstyrrelser

Har du problemer med at spise, eller generelt bare ikke så god til at holde din vægt? Så lyder det til, at du har en eller anden form for spiseforstyrrelse. Det kan derfor være en rigtig god ide, at tale med din egen læge, så i sammen kan finde en løsning på dit problem.

center for spiseforstyrrelser

Typer af spiseforstyrrelser

I korte træk, så findes der tre typer af spiseforstyrrelser. Anoreksi, bulimi, og overspisning. Hvor de to første minder meget om hinanden, så er overspisning det helt modsatte. Oftest, så taber man sig utroligt meget hvis man lider af anoreksi og bulimi. Når man overspiser, så er man typisk overvægtig og for dovn til motion.

Anoreksi

Anoreksi er en sygdom, hvor man fokusere meget på sin krop og på at tabe sig. Alt dette selvom man i forvejen er undervægtig. De personer der lider af anoreksi, vejer typisk 15 procent mindre end det de burde og alligevel opfatter de sig selv som tykke. Endnuvidere, så er der mange der begynder at dyrke meget motion, og køre en streng diæt. Hvis det ikke virker, så begynder de ofte at bruge medikamenter, som slankepiller og vanddrivende midler.

Bulimi

Bulimi er en sygdom, som får en til at spise ekstreme mængder af mad på kort tid, for derefter at kaste maden op igen. Ved at kaste op, undgår man at tage på af det man spiser. Andre med bulimi, tager fx også afføringsmidler i stedet for at kaste op, men formålet er den samme, nemlig at forhindre kroppen i at optage maden.

Overspisning

Overspisning defineres som den gentagene handlinger med tvang mæssige overspisninger, uden opkast eller øvrige former for adfærd der skal gøre op for det store madindtag. Personer, der lider af overspisning, bruger typisk mad som en måde at fortræne følelser på. De udfylder et tomrum eller kompensere for en konflikt.

Hvis du lider af et af disse sygdomme, så skal du endelig tag kontakt til din læge. Der er ingen grund til at gå med det alene. Du kan komme i en støttegruppe, hvor du sammen med andre kan komme gennem dit problem. Derudover, så kan du få behandlingen gratis, hvis altså der er tale om bulimi eller anoreksi. Så der er ingen grund til at holde sig tilbage, kom i kontakt med din læge og kom videre i dit liv. Du kan sagtens få glæden og balancen tilbage i dit liv. Det hele handler bare om at prioritere og tag chancen for at prøve noget nyt.