Machu Picchu – Inkabyen

Machu Picchu

Machu Picchu

Det er ikke alle der kender Machu Picchu, men de fleste gør. Machu Picchu er beliggende i det sydlige Peru. Machu Picchu er en gammel colombiansk by som ligger på en høj bjergkam i 2.430 meters højde mellem Andesbjergene. Den gamle inkaby blev bygget i løbet af 1400 tallet og havde en befolkning på omkring 1000 mennesker. Machu Picchu er uden tvivl et must på en rejse til Peru.

Magisk by

Det unikke ved denne højliggende by, er at ingen kendte til dens eksistens i over 300 år. Byen blev først genopdaget for offentligheden i 1911, hvor den så ikke kunne skjule sig længere. Grunden til byen ikke blev opdaget var fordi byen lå gemt i højderne, i skovene uden for veje og markedsruter.

Byen er beskrevet som magisk, og ikke helt uden grund. Byen, som er bygget på denne flotte bjergtop, er som en naturlig del af bjerget. Med de store bygninger og skarpe vægge, som passer i deres form til bjerget.

Inkabyen

Det siges at det mest utrolige bebyggelse og skabelse lavet af inkaerne er Machu Picchu i Peru. Inkabyen er blevet bygget på de helt fantastiske højder, hvor udsigten er overvældende. Da byen er bosat på den øvre del af Amazonas gør at den bringer utrolig mangfoldig flora og fauna. Inkabyen er et særpræget grønt paradis, som du ikke har set andre steder.

Hvad består byen af?

Machu Picchu er bestående af 150 stenbygning, som er opdelt i forskellige husgrupper omgivet af stejle landbrugsterrasser. Byen er desuden opdelt i to dele, en nedre og en øvre del. Dette på grund af landbruget er adskilt fra bolig- og religiøse områder.

Der er stadig meget mystik omkring Machu Picchu den dag i dag. Det er især mystikken omkring hvilken rolle byen har spillet i Inkaernes daglig dag oppe på bjergkanten og deres forståelse af astronomi.