Kom i gang med træningen og bliv strandklar

Untitled design, kopi 3

De fleste kender følelsen. Du har netop bestilt din næste charterferie. På den ene side drømmer du om at ligge på stranden og slikke sol dagen lang. På den anden side er du ikke lige kommet i strandform. Her får du 5 gode råd til at komme i gang med træningen.

1. Det rette udstyr

Inden du starter træningen, kan det være en god idé at investere i det rette udstyr, så du kan holde øje med din egen udvikling. Det kan du for eksempel gøre med en pulsmåler og en skridttæller.

Digitalvægten forhandler både pulsmålere og skridttællere. De er specialister inden for blandt andet sportsure, så der er masser af hjælp at hente, hvis du har brug for vejledning til at finde det rette udstyr til dit behov.

2. Træn med en ven eller veninde

Mange oplever at det er lettere at komme i gang med træningen, hvis de har en makker. Det kan for eksempel være en ven eller veninde eller hvem du nu måtte have ved din side. I kan hjælpe hinanden med at holde motivationen oppe og måske få en hyggelig snak efter træningen.

3. Sæt realistiske mål

Det er bedre at træne en smule end helt at droppe træningen. Det kan derfor være en god idé at sætte nogle realistiske mål – også selvom det er en halv times langsomt løb eller ti minutters styrketræning.

4. Vælg noget der giver mening for dig

Det er altid mere motiverende, hvis du træner noget du har lyst til. Så interesserer du dig ikke for at løbe eller styrketræne, er der stadig håb. Vælg hellere noget du har lyst til og kan glæde dig til. Det kan for eksempel være fodbold, yoga eller noget tredje. Det vigtigste er, at du kommer i gang.

5. Husk på fordelene

Ud over at træning hjælper dig med at smide de ekstra kilo, så du roligt kan gå på stranden uden af at tænke over, hvad andre tænker om dig, så har flere undersøgelser vist, at der er mange andre fordele forbundet med at træne:

  • Træning gør dig glad.
  • Træning reducerer stress.
  • Træning mindsker risikoen for at blive syg.
  • Træning styrker dine muskler og led, så du for eksempel undgår at få ondt i ryggen på længere sigt.
  • Træning giver dig mere energi.
  • Træning mindsker risikoen for blodpropper.

Der er altså mange gode grunde til at starte med at træningen. Og selvom det kan være svært at finde motivationen, kan det med disse 5 gode råd måske gøre det lidt lettere at komme i gang.