Husk at sikre dit hjem mens du er på ferie

Danskerne er et rejselystent folkefærd, men langt de fleste tænker ikke på at sikre deres hjem inden afrejsen. Her kommer et par gode råd til, at sikre dit hjem inden det store rejse.

Køb nye låse

Det bedste råd til at sikre din bolig, mens du er på ferie er, at købe nye låse til dine døre. Mange indbrud i Danmark kunne forhindres, hvis det var sværere at bryde dørens lås op. Danskerne tænker ikke meget på at sikre sig mod indbrud, og har derfor meget gamle låse i deres døre. De bedste låse på markedet er Ruko låsene. Deres sikreste låse indeholder Ruko Garant Plus cylinder. De nye Ruko låse bruger 16 stifter, hvor de gamle låse kun brugte 5 til 6 stifter. De nye Ruko låse er tæt på umulige for indbrudstyvene at bryde op.

Tilmeld dig nabohjælp

Et andet rigtig godt råd er, at tilmelde sig nabohjælp. Du kan tilmelde dig på nabohjælp på www.nabohjælp.dk. Nabohjælp går i alt sin enkelthed ud på, at hjælpe hinanden med at sikre ens boliger. Så mens du er på ferie, holder dine naboer øje med din bolig. Du behøves ikke tilmelde dig på hjemmesiden, du kan også bare spørge din nabo om hjælp.
Gode råd til at hjælpe din nabo, mens de er på ferie:

  • Brug deres skraldespand i stedet for din egen.
  • Parker din bil eller cykel i deres indkørsel
  • Gå rundt om huset en gang imellem

Med disse simple råd, kan du få indbrudstyven til at tro, at der er nogen hjemme hele tiden.

Andre gode råd

Du kan sikre din bolig yderligere ved at tage nogle få yderligere forholdsregler. Det er en fordel hvis tyven tror han kan blive opdaget. Derfor er det en fordel med lave hække, og en god udendørsbelysning. På den måde bliver indbrudstyven skræmt væk, inden han overhoved er begyndt.
Det er også et godt råd, at få det til at se ud som om man er hjemme. Hvis indbrudstyven tror at der er nogen hjemme, vil han i langt de fleste tilfælde ikke gøre forsøget. Det kan f.eks. ske ved at lade lyset står tændt i nogle rum.

Derudover har politiet spottet en ny trend for indbrud. Mange indbrudstyve bruger de sociale medier til at finde ud af hvor der er tomme boliger. Så når du skal på ferie, kan det anbefales ikke at skilte alt for meget med det på de sociale medier.