ting til rejsen

Husk din rejseforsikring

Når du står, og skal ud at rejse er det vigtigt, at du får valgt den rigtige rejseforsikring der passer til dine behov og dit rejsemål.

Når du er ude for et uheld, tyveri eller bliver syg på din ferie, er en rejseforsikring nødvendig. Derfor kan det være klogt at sætte sig ind i de muligheder der er og hvilke rejseforsikringer der passer bedst til dit behov. Når du har læst dette indlæg, vil du være klogere på hvilke rejseforsikringer der er, og hvad du skal være opmærksom på,  når du vælger din rejseforsikring. Hvis dit rejsemål ligger inden for EU’s grænser er det blå sygesikringskort tilstrækkeligt, da du dermed er dækket af den offentlige rejsesygeforsikring der dækker akut situationer og giver dig samme rettigheder til behandlinger, så du bliver dækket på lige fod med borgerne i det pågældende land. Privathospitaler og klinikker kan give refusion til behandlinger hvis de er medlem af den offentlige sygeforsikring.

Du skal gøre op med dig selv om det er, en årsrejseforsikring du leder efter eller en enkeltrejseforsikring. En årsrejseforsikring er til dig der rejser flere gange om året, og ikke vil tænke på at skulle forsikre sig hver gang du skal på ferie, hvilket vil sige at, du altid kan føle dig sikker med en årsforsikring på alle dine rejser. Du skal være opmærksom på at forsikringen kun dækker på rejser under 30 dage. Skal du kun ud at rejse, en gang det kommende år er en enkeltforsikring, den dækning der passer til dig. En enkeltrejseforsikring dækker dig på den enkelte rejse. Under de to rejseforsikringer er der tre typer dækning:

  • Gul dækning
  • Basisrejseforsikring
  • Plusrejseforsikring

Der er mulighed for forskellige tilvalg ved basisrejseforsikring og plusrejseforsikring.

Den guledækning er den forsikring der kun dækker over akutte situationer og sygdom, hvor der er mulighed for behandling i det pågældende land. Forsikringen dækker ikke over hjemtransport eller indlogering af pårørende.

En basisrejseforsikring dækker også akut situationer og sygdom. Hvor du alle tilfælde vil kunne få dækket hjemtransport, tilbagebetaling af feriedage der er blevet ødelagt pga. sygdom. En basisrejseforsikring dækker derudover hvis din bagage gået tabt i lufthaven eller indlogering af pårørende ved ulykker og sygdom.

En plus rejseforsikring er, den forsikring der dækkker hele vejen rundt og giver den bedst mulige hjælp på din rejse. Rejseforsikring plus giver mulighed for samme dækning som i gul dækning og en basisrejseforsikring. Derudover bliver du dækket ved erstatningsrejser, ferieboligsikring, fysioterapi og tandlægebehandlinger.