Brasilien – ikke kun sol, strand og samba

Midt i den danske vintertid lyder en tur til varme Brasilien og lækre sandstrande særdeles attraktivt. Højsæsonen er i gang lige i øjeblikket, men når den slutter afventer Brasilien sommerens store verdensmesterskab i fodbold, hvor fodboldgale turister valfarter dertil.
Mens de fodboldinteresserede først besøger Brasilien til sommer, er der masser af grund for andre til at tage dertil nu.

Brasilien byder nemlig på mange forskellige oplevelser, du kan opleve den verdensberømte figur af Jesus på toppen af Corcovado bjerget, tage til karneval eller måske bare nyde en kop brasiliansk kaffe “live”. De tre førnævnte eksempler kan alle lade sig gøre hvis du bare tager til Rio, men hvis du vil rundt i landet og opleve den fantastiske natur, er her 3 forslag til hvad du skal opleve:

Verdens største regnskov

Amazonas flod og regnskov i BrasilienAmazonas regnskoven er verdens største og størstedelen af den er beliggende i Brasilien. Det er derfor naturligt at tage til Brasilien, hvis man vil opleve regnskoven på nærmeste hold. Regnskoven er verdens sidste tropiske regnskovsområde, hvilket gør det til en helt speciel oplevelse, som ikke kan opleves andre steder, og derfor absolut må betegnes som et “must see”. På politisk plan er der store diskussioner om beskyttelsen af skoven, som er stærkt truet, idet den brasilianske regering gerne vil udnytte de ressourcer, som skoven byder på, til industrielle formål.

Iguaçu vandfaldene

Iguacu vandfaldene i BrasilienEn anden fantastisk oplevelse i Brasilien, er Iguaçu vandfaldene, som ligger på grænsen mellem Brasilien og Argentina. Selvom størstedelen af vandfaldene ligger på argentinsk grund er stadig et yndet turistmål i Brasilien. Det er absolut anbefalelsesværdigt at opleve vandfaldene fra begge grænser, da det efter sigende skulle være to forskellige fantastiske oplevelser. Mens vandfaldene skulle være vildest på den argentinske del, så opnås den flotteste udsigt eftersigende fra brasiliansk grund.

 

Chapada Diamantina

Chapada Diamantina Nationalpark BrasilienLangt mindre kendt end de to foregående oplevelser er Chapada Diamantina Nationalpark, men ikke desto mindre er det endnu en fantastisk naturoplevelse der venter, og absolut anbefalelsesværdigt.
I denne smukke park er der en blanding af vandfald, floder, bjerge og grotter. Til de heldige der kommer på det rette tidspunkt kan opleve “Poco Encantado”, som er en smuk grotte, hvor vandet bliver turkisblå når solens stråler rammers grottens vand.

Der er således rig mulighed for fantastiske naturoplevelser i sambaens hjemland, så du kan gå uden om storbyerne, hvis det ikke er noget for dig. Ellers er det også muligt at opleve en bid af begge dele, tag på de fantastiske sandstrande i Rio og slap af i dagtimerne, mens du kan opleve det pulserende byliv i aftentimerne.