Indfødte befolkninger i Peru og Bolivia

Peru og Boliva er en spændende cocktail hvis du overvejer at lade sommerens ferie gå til en lidt mere eksotisk destination end Rørvig eller Mallorca. Jeg har tit haft en ide om at et besøg i Sydamerikas smeltekedel af forskellige etniske baggrunde vil være en oplevelsesrig tur. En rejse til Peru og Bolivia passer dermed perfekt hvis man både vil opleve forskellige etniciteter og kulturer samt en historierig region.

Peru er kendt som et land med meget smuk natur og særprægede kulturelle festivaler, bl.a. Inti Raymi som er Inka-folkets hyldest til solen. En af de vigtigste og mest kendte attraktioner, og et klart must see i Peru, er uden tvivl Inka byen Machu Picchu. Beliggende 2,5km over havets overflade står ruinbyen som et prægtigt monument til et af tidligere tiders helt store befolkninger. Man skal dog være opmærksom på at komme tidligt om morgenen da der er begrænsninger på antallet daglige turister.  Da Machu Pichu ligger i det sydlige Peru er det et perfekt afsæt til en vidererejse til Bolivia og den nærliggende by La Paz.

Machu Picchu

La Paz er den tredjestørste by i Bolivia, og den kulturelle og historiske hovedstad med dens mange gamle katedraler og museer. Samtidig er byen verdens højest beliggende by med regerings sæde i 3700m. Søen Lake Titicaca er samtidig verdens højest beliggende store sø, men det mest specielle er Uros befolkningen som i mange århundrede har boet på selv konstruerede øer af planter midt ude i lake Titicaca. Øerne var oprindeligt en måde at forsvare sig selv mod andre befolkningsgrupper. Udover Inkaerne og Uros befolkningen er både Peru og Bolvia som sagt hjemstavn for en lang række forskellige befolkningsgrupper, og begge lande er uden tvivl et besøg værd hvis man vil opleve en mere primitiv og livsstil som er afhængig af naturen. Samtidig er der i begge lande meget forskelligartet natur strækkende sig fra bjergrigt landskab i Andesbjergene, til lavlands plateau og Amazonas regnskoven samtidig med at begge lande både har tropisk og subtropisk klima.