Nepals fem bedste vandreture

Tag på vandretur i Nepal

Nepal er kendt for eventyr og trekking. Terrænet på det nepalesiske himalaya tilbyder en lang række forskellige vandreture. Det ville være både absurd og uretfærdigt at udnævne én som den bedste vandretur i Nepal, da disse ruter er forskellige og dermed ‘bedst’ på hver deres måde.

Her er en liste med de fem bedste vandreture til trekking i Nepal, baseret på popularitet, seværdigheder, kultur og pris.

1. Everest Base Camp – ca. 12 dage

På denne tur går du i fodsporet af legendariske bjergbestigere. Undervejs passerer du gennem smukke højpas og den fantastiske Dudhkoshi-flod. Everest Base Camp Trek er for dem, der ønsker at nyde det spektakulære syn af verdens højeste bjerge. Denne vandretur giver dig mulighed for at udforske Sherpa-landsbyerne og deres livsstil, samt opleve andre seværdigheder såsom Namche-bazaren, Imjatse-dalen og adskillige buddhistiske klostre. At nå toppen af verdens højeste bjerg, Mount Everest, er nok det allerstørste eventyr. Men at trekke til Mount Everests base camp er ikke mindre eventyrligt.

2. Annapurna Circuit – ca. 15 dage

Annapurna Circuit, som krydser flere slags terræn i Annapurna-regionen, er en af de mest berømte vandreruter i Nepal. Turen tilbyder en fantastisk udsigt over Annapurna, Macchupucchre, Dhaulagiri, Manaslu og Langtang Himal, og giver mulighed for at udforske en rig kulturel og naturlig mangfoldighed. Ruten giver mulighed for en behagelig akklimatisering, når du krydser de forskellige landskaber. Fra jungle til høj alpin, frodig dal og tørre bjergtoppe. Langs ruten kommer du forbi gæstfrie landsbyer og verdens dybeste kløft.

3. Ghorepani Poon Hill – ca. 5 dage

Poon Hill Trek er en meget let og kort vandretur, som går langs terrasseret landbrugsjord. Dette er den bedste til at se i Annapurna-regionen på kort tid. Turen er særligt smuk om foråret, når rhododendron-skoven blomstrer. Den spektakulære solopgang over Annapurna-området er højdepunktet på denne vandretur.

4. Langtang-dalen – ca. 10 dage

Langtang-dalen er kendt for sin mangfoldige flora og kultiverede landsbyer. Ruten byder på det fantastiske udsigtspunkt Langtang Ri og udsigt over Annapurna og Makalu. Stift kendskab med den unikke Tamang-kultur, oplev smukke gletschere og nyd den fantastiske udsigt over bjergene.

5. Upper Mustang – ca. 14. dage

Mustang, et tidligere Himalaya-rige, betragtes som sidste en bastion af tibetansk kultur. Mustang byder på et betagende terræn af halvtør ørken med dybe kløfter og snedækkede tinder. Let tilgængelig trekking med mulighed for selv at campe eller indlogere sig på pensionater, som ligger fordelt langs ruten.