Kirurgirejser

Det er efterhånden blevet temmelig normalt at tage til udlandet for at få foretaget forskellige former for operationer. For eksempel er der mange der tager til Sverige og Tyskland for at få ordnet deres tænder, og mange tager til Østeuropa for at blive opereret. Men er det virkelig så smart? 

Hvorfor vælge udlandet?

Den eneste umiddelbare grund til at vælge at blive opereret i udlandet fremfor herhjemme, er at det er billigere i udlandet. Selve operationen koster måske en tredjedel mindre end herhjemme, men til gengæld skal man sørge for både transport, kost og logi, hvilket selvfølgelig kan løbe op. Derudover kan man jo også overveje, hvor rart det er at befinde sig et fremmed sted, når man har det dårligt efter en operation.

Stor mulighed for en negativ oplevelse

Når man vælger at blive opereret i udlandet, må man også være indforstået med, at det er svært at vende tilbage til klinikken efter operationen. I Danmark er det derimod intet problem at komme til eftertjek og snakke med kirurgen efter operationen. Hvis du får en operation i Danmark, så ved du også hvilken standard du kan forvente, især hvis du researcher grundigt før du vælger en klinik. Hvis du synes at det virker uoverskueligt, kan du finde en klinik gennem KlinikMatch.dk. Du udfylder bare formularen på siden, så kontakter de dig, og finder ud af hvilken klinik der matcher dine behov.

Husk at du skal leve med resultatet af operationen resten af dit liv – så sørg for at resultatet bliver ordentligt!