En hjælpende hånd til rejsen

skilteI den travle hverdag kan det være svært at nå alt det, som man gerne vil nå. Og det gælder også ferieplanlægning. Hvis lysten er der, skal vi nok få bestilt en ferie. Det kræver nu om dage kun et par klik med musen, og så er rejsen bestilt og betalt – og vi kan gøre det uden for almindelig åbningstid.

Men hvis vi ønsker at læse mere om selve rejsemålet, kan det godt være nødvendigt at bevæge sig uden for rejsebureauets hjemmeside. Hver person har sikkert sin fortrukne måde til at finde information om destinationen. Enten  online eller i en klassisk rejse/guidebog.

Rejsebøger findes i danske og engelske udgaver. Nogle foretrækker at låne dem på biblioteket, og andre køber dem, da de gerne vil have dem hjemme i bogreolen efterfølgende.

Internettet synes jeg dog også værd at bruge tid på, da man kan finde mange sider, hvor andre rejsende kommer med brugbare råd.

travel-guide-books1Rejseguiden i håndbagagen
Alligevel er jeg selv typen, som ikke rejser uden en guidebog, selvom jeg har foretaget research før jeg rejser – og det sker altså ikke hver gang. Derfor redder rejsebogen mig, og den er altid fremme på flyveturen. Så har jeg lige et par timer til at blive klogere på, hvor jeg  er på vej hen.

Derfor er det vigtige for mig inden afrejse, hvad jeg skal pakke. Er det til en uges charterferie er det ligetil, men hvis det er backpacken, som skal pakkes, er det nødvendigt at tænke lidt over, hvad der kommer i.

Derfor er min forberedelse hjemmefra ofte en pakkeliste, som jeg skriver end løbende. Hvis jeg har alt hvad jeg skal bruge, bliver ferien bare nemmere. Jeg har på min rejse til Fiji oplevet, hvad det vil sige at være uden et apotek. Det er en helt anden verden, når landsbyens “læge” kommer ind med en brunlig væske i en bowle, som man skal drikke. På det tidspunkt havde en pille været at foretrække.

Derfor blev jeg også lidt glad, da jeg fandt en online rejseguide med en lang pakkeliste. Den gør selve pakningen noget nemmere, og samtidig indeholder guiden den mest nødvendige viden til rejsemålet. Dermed er man godt klædt på til at drage afsted.